Toucarin toimintaan lisävauhtia HooÄssän valmennuksilla

Yrittäjillä on harvoin tarpeeksi aikaa analysoida ja kehittää liiketoimintaansa. Tämä tilanne oli myös Touko Raudasojalla, joka pyörittää autokauppa Toucaria Lempäälän Marjamäessä. Toucar aloitti tyhjästä, mutta myi jo ensimmäisenä toimintavuotenaan 237 autoa. Yrittäjä Touko Raudasoja huomasi nopeasti, että tekemistä riitti iltaan asti. Ensimmäisen vuoden aikana Touko rekrytoi apukäsiä kolmen myyjän verran ja liiketoiminta sai uutta vauhtia lisävahvistuksista. Vauhdin kasvaessa piti tehdä paljon päätöksiä yksin ja stressi oli ajoittain kova.

Henri otti yhteyttä ja ehdotti tapaamista. Tapaamisessa Henri kartoitti nykytilannettani ja ehdotti valmennuskokonaisuutta, mikä käsittäisi liiketoiminnan kehittämistä, myyntivalmennusta ja ajankäytön hallintaan liittyvää valmennusta. Halusin ulkopuolista näkemystä ja sparrausapua ja koin, että Henrin avulla saisin liiketoimintaa taas pykälän parempaan suuntaan.” Touko kertoo.

Yhteistyö liikkeelle nykytilanteen hahmottamisella

Ensimmäiset kaksi valmennuspäivää käsittivät liiketoiminnan analysointia, suunnittelua ja tavoitteiden asettamisen. Heikkoudet ja vahvuudet kävivät nopeasti ilmi ja kehityskohteisiin löytyi myös konkreettisia apuja. Lisäksi valmennuksessa luotiin yhdessä selkeä mittaristo ja asetettiin tavoitteet tulevalle tilikaudelle. Nämä tavoitteet syötettiin suoraan Toucarin käyttämään toiminnanohjausjärjestelmään, joten tavoitteiden toteutumista on helppoa seurata suoraan järjestelmästä.

Minulle jäi yrittäjänä näistä tapaamisista hyvä fiilis. Asiat puhuttiin oikeilla nimillä halki poikki ja pinoon. Suunnittelun jälkeen laitettiin vielä asiat exceliin ja omaan järjestelmääni. Nyt on selkeät tavoitteet ja seuranta hoituu automaattisesti softan kautta. Loimme tässä yhteydessä myös myyjille bonusmallin, mikä varmasti motivoi myyjiä entistä parempiin suorituksiin jatkossa.” Touko kertoo.

Valmennuksia koko porukalle

Myyntivalmennus ja Ajankäytön optimointi -valmennus pidettiin koko henkilöstölle. Myyntiporukan kanssa hiottiin myyntiprosessi kuntoon ja mietittiin parhaat käytänteet kaupanteon eri vaiheisiin. Ajankäytön optimointi -valmennuksessa käsiteltiin työajan tehokasta käyttöä ja pohdittiin, mitkä ovat tuloksellisen työnteon kannalta merkityksellisimmät työtehtävät.

HooÄssän myyntivalmennuksessa käytiin vaihe vaiheelta meidän myyntiprosessimme läpi ja sovittiin yhtenäiset toimintatavat porukalla. Haluan, että kaikki asiakkaat saavat yhtenäistä, erinomaista palvelua. Valmentajalta tuli paljon uusia eväitä myyjien reppuun ja mukavasti myös konkreettisia vinkkejä myyntityön haasteisiin. Myyjät tykkäsivät valmennuksesta. Yksi kokeneempi myyjä jopa tuumasi, että tämä valmennus oli paras, missä hän on tähän mennessä ollut työurallaan.” Touko kertoo.

Yhteistyö tuottaa hedelmää

HooÄssä tarjoaa valmennuspaketteja yrityksille. Palvelut mitoitetaan aina asiakkaan tarpeen mukaan. Valmennukset voidaan toteuttaa etänä tai kasvotusten.

Yhteistyö HooÄssän kanssa on toiminut mutkattomasti. Valmennuspäivät ovat täynnä asiaa, mutta huumoria mahtuu aina päiviin mukaan. Valmennusten jälkeen moni asia on mennyt parempaan suuntaan ja yhteistyömme jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa.” Touko tuumii.