Mitä konsultointi tarkoittaa?

Konsultoinnista voisin kirjoittaa varsinaisen jargon-ilotulituksen, mutta koska se ei kuulu tapoihini, suomennan konsultoinnin yritysneuvonnaksi laskua vastaan.

Konsultoinnin alle voi tietenkin niputtaa vaikka mitä, mutta koska teen itse liikkeenjohdon konsultointia, keskitytään tässä liikkeenjohdon konsultointiin. Konsultteja käytetään usein projekteihin, mihin halutaan ulkopuolista osaamista ja näkökulmaa mukaan. Hyvänä esimerkkinä on vaikka tuotekehitysprojektit.

Yrityksellä on tietysti osaaminen omaan toimialaansa, mutta tuotteistaminen saattaa olla hankalaa. Tällaisessa tilanteessa asiantunteva konsultti voi olla painonsa arvoinen kullassa. Okei, kovin ylipainoiset konsultit saattaa asettaa haasteita edelliselle lauseelle.

Varo vääriä profeettoja

Konsultteja on luonnollisesti moneen junaan, huonoimmat konsultit voivat johdattaa yrityksesi heikoille jäille. Ammattitaitoinen konsultti taas osaa asiantuntemuksellaan opastaa yritystäsi oikeisiin päätöksiin ja siten konsultin lasku tulee nopeasti maksetuksi liiketoiminnan kehittyessä suotuisaan suuntaan.

Yksi konsultti ei voi osata kaikkea. Tämä olisi yrittäjien, mutta ennen kaikkea konsulttien hyvä muistaa. Pahin virhe konsultilta on myydä jotain sellaista osaamista, mitä ei todellisuudessa ole olemassakaan. Pahimmillaan asiakas tekee huonoja ratkaisuja konsultin osaamattomuuden vuoksi ja konsultti lähettää tietysti laskun perään.

Konsultoinnin hinta

Liikkeenjohdon konsultin päivähinta voi olla käytännössä mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Usein kokeneet ja meritoituneet konsultit laskuttaa 2000-4000€ päivästä. Päivälaskutuksen ja puvun merkin välillä lienee jonkin verran korrelaatiota, mutta kukin tyylillään. Osaaminen maksaa ja niin se pitää ollakin. Valtaosa toimijoista ei julkaise hintojaan netissä vaan hinnoittelee itsensä tapauskohtaisesti. Erilaiset pakettihinnoittelut ovat konsulttihommissa hyvin tyypillisiä.

HooÄssän konsulttipalvelut

Omasta taustastani johtuen, omaan melko hyvän käsityksen yrityksen nopean kasvun edellytyksistä. Jos haluat kasvattaa yritystä nopeasti, sinulla pitää olla riskinottokykyä ja intohimoa laittaa töppöstä toisen eteen.Lisäksi on erittäin tärkeää, että osaat keskittyä oikeisiin asioihin ja sinulla on oikeat työkalut käytössä. Varsinkin tuoreilla yrittäjillä meinaa olla taipumusta lähteä häröilemään epäolennaisten asioiden kanssa. Vaihtoehtoiskustannus voi olla todella korkea näissä höntyilyissä.

Nopeaa kasvua mahdollistamaan myynnin pitää käydä kuin rajuilma ja uusia myyntimiehiä pitää rekrytoida ja kouluttaa jatkuvalla syötöllä. Rekrytointien onnistuminen onkin yksi avaintekijöistä yrityksesi kasvun mahdollistajana. Ei mitään ameriikan temppuja, mutta monet firmat ei silti kasva toivotusti.

Myyn mielelläni osaamistani sinunkin käyttöösi. Jos mielenkiinto heräsi, kutsu minut kylään. Hörpätään rauhassa kahvit, keskustellaan asiasta ja sovitaan yhdessä mahdollisesta etenemisestä.