Työnteon tehokkuus on ennen kaikkea itsekuria

Tehokas työtapa koostuu useista eri osa-alueista, mitkä kaikki vaativat hyvää itsekuria. Oman hyvinvoinnin varmistamisesta lähtien. Kukaan ei nuku puolestasi riittävästi tai syö terveellisesti. Kukaan ei merkkaa kalenteriisi asioita tai tee to do -listoja sinulle valmiiksi. Joko sinulla on kalenterissa merkattu ajankohdat, milloin luet sähköpostit?

Kaikkien on mahdollista tehostaa omia työskentelytapojaan ja vähentää työtuntien määrää, mutta useimmat eivät siihen pysty ilman ulkopuolista apua. Sama ilmiö on nähtävissä esimerkiksi laihduttamisessa, useimmat ihmiset tietävät, mitä laihtuminen vaatii, mutta silti he eivät pääse tavoitepainoonsa ilman personal traineria tai ravintovalmentajaa. Miksi se on niin vaikeaa?

Yksi syy tähän on varmasti se, että yritetään kaataa kerralla koko kameli. Vähennät kerralla somen käyttöä työaikana, luet sähköpostit kerran päivässä, luokittelet työtehtävät tärkeysjärjestykseen ja niin edelleen.

Muutaman päivän vedät kuin satumaailman malliin ja viimeistään seuraavalla viikolla palaatkin jo tuttuun ja turvalliseen tehottomaan puuhasteluun. Ihmiset ovat loppuviimein todella mukavuudenhaluisia ja huonoja toteuttamaan muutoksia.

Apua on tarjolla

Miten minä pystyn auttamaan asiassa? Ensinnäkin autan avaamaan silmät. Mihin työaikasi tällä hetkellä menee? Kuinka hyvin priorisoit työtehtäviä? Osaatko delegoida? Tunnistatko sinun työsi kannalta merkitykselliset asiat?

Kun silmät ovat auki, pystyn ohjaamaan sinut oikealle polulle. Päätetään yhdessä osa-alueet, mitä lähdetään työstämään ja sovitaan tavoitteet. Sen jälkeen pallo on sinulla, mutta tarkistan kanssasi aika ajoin, että sovitut asiat toteutuvat. Sinä itse teet muutoksen, minä seuraan sivusta ja voin vähän potkia persuksille jos meinaa olla hankalaa!

Tunnistitko itsesi?

Ota minuun yhteyttä, niin keskustellaan asiasta. Ehkä tarvitset vähän kaveria, että pääset vauhtiin.